Welkom bij Liboconstruct
2019-10-15  •  Inloggen  |  Zoeken
Enter Title
 
 
Hier ben je » Portfolio » Ronse-Hogerlucht
Afscheidsruimte in Cor-Ten staal in Ronse
Dit specifiek gebouw is bestemd als afscheidsruimte op het kerkhof Hogerlucht in Ronse.
Naast de betonnen vloerplaat met een afwerking in uitgewassen beton bevindt zich een buffer die het hemelwater opvangt. Deze buffer wordt in Cor-Ten staal (1) uitgevoerd.
De structuur van het gebouw bestaat uit een staalstructuur. Zowel de binnen als de buitenwanden worden bekleed met Cor-Ten staal. Ook het plafond wordt in hetzelfde materiaal uitgevoerd. Het dak wordt als groendak opgevat waardoor het gebouw volledig in harmonie is met de groene omgeving.
Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met het raadgevend ingenieursbureau Stabiton bvba en de staalconstructeur Verbeeren Metaalwerken
Opmerking
(1) Cor-Ten staal, wordt ook wel 'weervast staal’ genoemd. Typerend is de roestbruine laag die optreedt door blootstelling aan vocht en lucht. Deze oxidatie laag schermt het dieper liggende materiaal af, waardoor verdere oxidatie sterk wordt vertraagd.
 
Heb je ook interesse om iets speciaals te bouwen met de meest moderne technieken en met ecologisch duurzame materialen, neem dan vrijblijvend contact.
Text/HTML

Afscheidsruimte Hogerlucht in Ronse

IFrame
© 2019 Liboconstruct Hosting en Design :: Stabiton bvba Hosting en Design © Stabiton bvba Gebruiksovereenkomst | Privacybeleid